Naar boven
De Bunzlau Winkel

Kwaliteit & Garantie


Bunzlau Castle producten worden met de hand gemaakt, elke decoratie wordt met sponsjes en penselen aangebracht. Hierdoor kunnen er lichte verschillen zijn in de kleur en stijl van de decoraties maar dat maakt dit product dan ook juist erg speciaal en uniek.
Ons servies is te herkennen aan de vele blauwtinten en aan de grote variatie in de decoraties. Om te beginnen worden de in mallen gevormde voorwerpen van klei op een temperatuur van ruim 1300ºC gebakken. Vervolgens wordt elk serviesstuk onder handen genomen en volledig glad gepolijst. Speciaal opgeleide kunstenaars brengen daarna de decoraties zorgvuldig aan met kleine zelfgeknipte sponsjes en penseeltjes. Hierna krijgen de producten een glazuurbad en een volgende ronde in de oven op eerdergenoemde hoge temperatuur. Dit heet dat het servies "steengoed gebakken" is. Het servies is daarna klaar om jarenlang gebruikt te worden en kan in de (hetelucht)oven, magnetron, diepvries en vaatwasser.
Zet het aardewerk echter nooit direct uit de vriezer in de oven, daar kan zelfs dit steengoede product niet tegen! 

Ons servies blijft altijd zo mooi als het is op de dag van aankoop. De Bunzlau Castle collectie bestaat uit meer dan 200 items die allemaal in tientallen verschillende decoraties verkrijgbaar zijn. Van eierdopje tot bloemenvaas en van waterscoop tot ovenschaal, wij verkopen het allemaal.

 


Mocht een product spontaan breken en/of barsten dan heeft u hier vanzelfsprekend garantie op*. Het betreffende product kunt u dan naar ons terug brengen of sturen en wij gaan er dan mee terug naar de leverancier/fabrikant. Wanneer zij vaststellen dat dit inderdaad een productfout is dan wordt uw product vanzelfsprekend kosteloos vervangen voor een nieuw (wanneer mogelijk) zelfde product. Wanneer onze leverancier niet vast kan stellen dat het een productfout betreft, zullen zij en kunnen wij u helaas niets vergoeden. Als producten op de grond vallen en daardoor breken of ergens tegenaan slaan, oogt de barst namelijk anders dan wanneer het materiaal gebarsten is door een productfout. Gelukkig zijn de ogen van onze leverancier inmiddels zo goed "getraind" hierin dat zij deze verschillen er zo uit halen waardoor wij als verkoper ons hier dan ook niet mee bezig hoeven te houden.

Misschien onnodig te vermelden maar bij ons kunt u alleen reclameren met artikelen die u ook daadwerkelijk bij ons heeft aangeschaft*.
 

* B categorie artikelen van Bunzlau Castle (bij ons in de OUTLET te koop) en A categorie artikelen die u bij ons in de UITVERKOOP aanschaft vallen niet binnen deze garantieregeling, houdt u daar alstublieft rekening mee.